Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-08-30

Tortuna gropen - Sverige

Då var det dags för ännu ett badtips, denna gång från Sverige. Detta badställe hittar du lite nordväst om Västerås, det är värt att tipsa om tycker vi. Det är inget allmänt bad så du lär inte hitta det genom att följa några badskyltar.

Det är ett gammalt stenbrott som numera bjuder på ganska klart och lite grönt vatten, känns lite osvenskt på något vis. Här hittar du inga bekvämligheter  utan du får ha med dej allt du behöver. Promenaden hit från bilen är någon kilometer, såvida du inte cyklar. Någon riktig parkering finns inte heller, men det går att parkera vid grusvägen som leder till stenbrottet.


Det finns kanske inte jättemycket att säga om detta mer än att det är ett härligt ställe för de som vill hoppa, dyka och simma. Det brukar vara många ungdomar här heta sommardagar, givetvis på grund av möjligheten att dyka från olika höjder och att vattnet känns så fräscht. För de som bor i bygden är detta väldigt känt, men säkert ganska okänt för resten av världen. Tryck på "plats" nedan så får du fram en karta som visar var man hittar stenbrottet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar