Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2016-06-30

Josefinelust, Kullaberg - Sverige

Josefinelust ligger i Kullabergs Nationalpark och har fått sitt namn efter Oscar I:s drottning Josefina, som besökte platsen 1865. Hon tyckte det var mycket vackert och därför döptes den om efter henne. 
För att ta sig hit går man en kort promenad genom en vacker bokskog, på våren är marken täckt av vitsippor. 

Josefinelust är känd för den fina utsikten och de många grottorna som finns här. Det finns också en eller kanske snarare två badplatser, som sägs ha fina snorklingsmöjligheter. Det är dock en stening strand, inte så bra för småbarn kanske.

Att ta sig ner hit och går runt en stund behöver inte ta mycket mer än en timme, men som sagt så är det ett härligt ställe att bada på om det är en fin sommardag, det finns även ypperliga grillmöjligheter precis vid parkeringen. Det erbjuds till och med gratis grillkol!

Efter besöket här så finns det mycket annat att se på Kullaberg, inte minst den galet vackra utsikten ute vid fyren, men även Lars Vilks konstverk Nimis är verkligen värt ett besök. 


Vi kommer antagligen skriva om fler utflyktsmål på Kullaberg längre fram, det är verkligen en helt unik naturupplevelse.

Vi trodde knappt våra ögon när vi var här första gången, att någon sådant ens fanns i Sverige.

Om du vill ha ett tips om ett riktigt bra boende när du besöker den här delen av landet så titta till vårt förra inlägg om Beatelund.



1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera