Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-08-21

Javorca, Slovenien

I Javorca, som är en del av Triglavs nationalpark är man som svensk en sorts raritet. Vi var de första svenskarna som guiden vid kyrkan hade stött på. Vägen hit är en upplevelse då det är ganska branta kanter och rätt smal väg. Man håller tummarna att man inte möter något på fel ställe. Väl framme så finns det främst två saker att göra, förutom att se på fin natur och mata kor. Det första är att besöka kyrkan som är mycket vacker och har fantastisk utsikt. Det andra är att gå in i bunkern som ligger vid parkeringen. Det sistnämnda tyckte jag var mycket spännande!
Bunkern är byggd mellan världskrigen och är öppen för vem som helst. Den är stor och mycket mörk, det finns trappor och gångar åt alla håll. Kan vara vettigt att ha med sig två ficklampor ifall den ena skulle gå sönder, kan bli problem att hitta ut annars. Mobiler gör inte mycket nytta då väggarna slukar ljuset på ett nästan kusligt vis.




Detta var en annorlunda upplevelse och något vi kan rekommendera. Ni hittar Javorca strax norr om staden Tolmin i nordvästra Slovenien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar