Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-08-21

Bled - Slovenien


Bled är en ort i Slovenien som kanske inte precis är okänd, men ändå är den väldigt lätt att missa. Tror de flesta gasar på rätt hårt på motorvägen och siktar in sig på kusten. Det man då missar är en av Europas vackraste platser. Hur det än är så är denna stad och dess sjö verkligen värt ett besök, eller till och med värt att återkomma till år efter år. Så nästa gång du har vägarna förbi, vill vi att du gör ett stopp här!

Bled som stad är mysig men inte fantastiskt på något vis, det som gör Bled till en lysande stjärna på semesterhimlen är dess omgivningar! De höga bergen och den mycket vackra sjön med sin lilla kyrkö. Över Bled tonar borgen upp sig på den höga klippan och nedanför borgen finns en mycket fin badplats i staden, ett eget inlägg om den hittar ni här. Man badar i sjön som har klart och oftast varmt vatten, du kan bada i olika pooler eller åka vattenrutschkana som ingår i inträdet. För övrigt går det bra att bada var som helst kring sjön. För den som vill ha en väldigt vacker och rätt lång promenad, så går det bra att gå runt, det tar nog bara några timmar. Vandringsleden Vintgar hittar man här också!

Som svensk så kan man känna sig lite extra stolt i Bled, den vackra parken som ligger vid sjön är nämligen anlagd av Carl Gustav Svensson 1890.

Bled hittar du i norra Slovenien några kilometer från motorvägen som leder till huvudstaden Ljubljana. En perfekt sista övernattning på väg mot Kroatien, eller första därifrån.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar