Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2014-04-19

Igrane - Kroatien

Flera städer i Kroatien är kända av allmänheten, Makarska, Pula och Split är väl kanske de som flest känner till. Vi har valt att pröva mindre orter varje gång vi besökt Kroatien och har tänkt att göra inlägg om dem för att dela vår erfarenhet av de orterna, som alla har sina styrkor och svagheter.

Vi har även skrivit om Pag, Baska voda och Brela, idag blir det den lilla badorten Igrane som inlägget handlar om.

Igrane ligger vackert på en halvö på Makarska Rivieran, som enligt många är Kroatiens guldkust när det gäller sol och bad. Här är det gott om stränder och det är dessutom oftast fina stränder, med små stenar. Du behöver inte badskor, men det varierar något och badskor är alltid bra att ha i Kroatien! Igrane ligger 17 km söder om Makarska och för den som gillar att laga lite egen mat och ha lite större utbud åker just dit och handlar, men i Igrane finns en butik som har det mesta man behöver.




Igrane har en lång strand mitt i stan och sedan 3 mindre stränder precis i utkanten. Enligt oss var de två mindre stränder som ligger längts ut på halvön bäst, den ena ligger bakom det stora hotellet, rakt norrut och är lätt att missa. På den stranden är det fantastisk kvällssol och stenarna är runda och fina. Bilden bredvid är därifrån!




Priserna i Igrane är bra, allt är lite billigare än i t.ex Makarska och även Brela. Hur många restauranger som finns vet jag inte men det är säkert över 10 och troligtvis växer det hela tiden. Var du än väljer att lägga dig och sola så är det aldrig långt till en glass eller något kallt att dricka.

Kan vi rekommendera Igrane? Jo det kan vi, det är absolut ett bra ställe att vara en vecka eller så, men ganska lugnt! Att det finns så många stränder att gå till gör att det kan bli varierande även om man inte har bil att ta sig runt med. Går man norrut i riktning mot Makarska hittar man en liten vik som kan vara lite spännande, där är stenarna lite större men på flera ställen har folk rensat upp och gjort pooler där stenarna är små och fina. För den som vill vara lite kreativ i solen så är det ganska kul att bygga vidare på dem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar