Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2017-02-21

Floden Acheron - Grekland

Floden Acheron i Grekland kanske inte så många har hört talas om, floden Styx däremot, kanske fler känner till? Det var i denna flod som gudinnan Thetis skall ha doppat sin son Akilles i för att göra honom osårbar, enligt myten. Eftersom hon höll honom i hälen när hon doppade honom så blev det Akilles svaga punkt. Idag kallar man den floden för Acheron.

Den del av floden vi berättar om börjar i byn Gliki som ligger 25km från Parga, gissningsvis är det därifrån många av besökarna kommer. I byn finns skyltar som leder fram till ett område ganska gott om parkeringar. Här finns även en restaurang som ligger precis vid floden, perfekt att börja eller avsluta sin vandring där. Det finns även lite andra försäljningsstånd.

Det finns lite olika sätt att ta sig fram i floden och klippskrevan, en tur i gummibåt eller rida på häst är två av dem. Vi föredrar att göra som de flesta gör, gå. Då får man verkligen tid att ta in hela upplevelsen!
Det man skall tänka på är att ha kläder och skor som man mer än gärna blöter ner, förbered dig på att bli blöt helt enkelt! Vill man gå långt och ha med sig kamera hela vägen så är det viktigt med en vattentät väska!


Promenaden är verkligen naturskön och det är en frodig grönska, för en svensk är det väldigt exotiskt. När man kommer fram till flodbädden måste man kliva ner i det kristallklara vattnet. Trots att vattnets färg bjuder in till bad så är vattnet kallt, men efter att ha doppat sig så funkar det. Man vadar sen fram i ravinen med vattnet strömmande runt sig. För att ta sig riktigt långt måste man simma, men även om man vänder när det börjar bli djupt så är det värt ett besök. Det är en mycket ovanlig, vacker och spännande dagsutflykt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar