Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-08-23

Riga - Lettland

Det närmar sig hösten och då kanske det kan passa med ett resetips om en stad, staden i fråga får bli Riga i Lettland. Riga är en stad som har förändrats på senare tid, precis som alla forna Sovjetiska stater. Det rustas upp och det öppnas uteställen av alla sorter i ganska rask takt vilket gör det till ett riktigt trevligt weekend resmål. För den som är historiskt intresserad finns det mycket att läsa in sig på, inte minst det faktum att Riga har varit Sveriges största stad på 1600-talet. Flera gamla byggnader som svenskarna byggde upp under de dryga 100 år som staden var svensk, finns fortfarande kvar.


Det som slog oss mest var att restauranger höll väldigt hög klass, det var rent och fräscht och väldigt god mat. De bjöd ofta på spännande inredningar som inte är så vanligt i Sverige. Prismässigt ligger mat och dryck på ungefär 60% av priset i Sverige.
För den som vill shoppa så rekommenderas det köpcentrum som ligger vid stationen, där är priserna klart under de svenska. Men det fanns även gott om affärer som var väldigt exklusiva i andra delar av staden.
Allt är inte tipp topp överallt, den gamla öststatskänslan finns kvar på sina ställen. På ett vis hoppas vi att det inte helt försvinner, men vår upplevelse är att Riga är en stad som fortfarande är i utveckling och vi tror det är åt det positiva hållet.
Om man lämnar de allra centralaste delarna kan man besöka restauranger och Caféer som är väldigt billiga och väldigt annorlunda mot vad vi är vana vid här, vilket är väldigt kul!
 
Så Riga är ett weekendresmål vi kan rekommendera, om man vill ta det lite soft, äta gott, umgås och handla rätt så billigt. Det finns inte extremt mycket utlykter att göra så tre till fyra nätter räcker gott.
Att ta sig hit gör man nog lättast med flyg, som tar ungefär 1 timme och sällan kostar mer än några hundralappar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar