Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-08-21

Floden Korana - Kroatien

Nationalparken Plitvicesjörna i Kroatien är verkligen någon helt fantastiskt, men bada får man inte göra där, men det går att bada i samma vatten några minuters bilresa därifrån. Floden Korana har sitt ursprung i Plitvice och i floden finns det numera ett mycket tilltalande badställe. De senaste åren har de flesta träden tagits ner och gjort floden synlig och tillgänglig för både lokalbefolkning och turister, Kroaterna själva verkar nämligen gilla att bada. 
För de lite yngre finns en grund del och för de simkunniga finns ett område där man kan dyka från stubbar och träd, eller klättra i de små forsarna. Det går även bra att ta en ordentlig simtur i floden mellan den grunda delen och hoppdelen av floden. Vattnet är kristallklart och helt ljuvligt, varmt och skönt är det också under sommar och höst. Parkeringsmöjligheterna är goda, men det finns inget att köpa på plats, så eget fika får man ta med sig. Däremot är det inte alls osannolikt att det på eftermiddagen bjuds på sång och musik från lokalbefolkningen som möts här efter jobbet för att koppla av med grillning, bad och sång. I all sin enkelhet så är detta ändå ett av våra absoluta favoritbadställen.
Man hittar denna ljuvliga plats några kilometer norr om Plitvice vid Korana. Efter att svängt vänster efter bron så skall man svänga vänster igen ner på en liten väg som kan kännas lite väl liten först, men det är rätt! Men ta gärna en titt på kartan som du hittar genom att tryck på plats nedan.

Vill du se ett videoklipp från denna plats, tryck på HÄR!

1 kommentar:

  1. Där har jag varit, rätt svårt att hitta! Nu kan jag tipsa folk att kolla in här istället för att förklara vägen, vilket är svårt!

    SvaraRadera