Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-08-29

Mellieha - Malta

När hösten kryper sig på så kan det vara läge att förlänga sommaren lite, eller göra ett avbrott i höstmörkret och värma upp sig igen. Hur som helst, det finns en del resmål i Europa som har badväder en bra bit in på hösten. Ön Malta som ligger mellan Italien och Afrika är ett sådant resmål!

Generellt så skall hela oktober vara en stabil månad för den som vill bada och sola, med undantag för några dagar här och där, något mer instabilt i slutet av oktober. Havet håller badtemperaturer ända in i december säg det, men några heldagar på stränderna skall man inte förvänta sig så mycket av i november, även om de dagarna kan förekomma. För den som inte är så noga med bad, så är Malta aktuellt mest hela tiden.

Vår absoluta favorit på Malta är staden Mellieha. Det är nämligen endast på norra Malta som det finns några riktiga stränder och det är endast här det finns någon natur att prata om. Södra delen av ön upplevs mest som en stor stad, det kan vara bra att veta. Däremot finns det mycket kultur på södra delen och även stort urval av uteställen. Men för den som vill ha en badsemester så är Mellieha vårt stående tips. Nedanför staden finns en riktigt stor och väldigt fin strand. Vid stranden har en ny del av Mellieha vuxit upp som består av hotell och turistlägenheter och ett ganska brett utbud av restauranger. Men även uppe i staden finns hotell och flera uteställen, vår upplevelse är att utbudet växer så sakteliga. Utsikten du kan få om du bor i övre delen av Mellieha är också helt enorm.

Förutom väldigt skönt klimat under väldigt lång tid så bjuder Malta på bra priser på boende, i synnerhet under höst och vår. Priset på mat och dryck är också billigare än t.ex Italien, vilket alltid är trevligt. Människorna som bor på Malta talar alla god engelska, även de äldre, de är trevliga och nyfikna. Vår upplevelse är att atmosfären är väldigt skön och avslappnad på Malta, ett riktigt gott ställe att varva ner lite på.

Hit flyger man såklart och det görs billigast med något lågprisflygbolag och när det gäller boende finns det många rymliga hus att hyra, ofta med privat pool och utan att det blir dyrt, men även flera hotell finns, dyra till billigare.
Det är inte svårt att få till en egenhändigt ihopsnickrad charter för kanske 2000-3000 per person för en vecka, utanför högsäsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar