Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-09-11

Holy Trinity Brompton, London

Här kommer ett Londontips för den som vill krydda sin resa med något extra, och för en del kanske något annorlunda. Holy Trinity är en kyrka som sticker ut i mängden! Den ligger gömd bakom en större byggnad, på gatan där du hittar det kända varuhuset Harrods. Men trots sin något undangömda placering och inte så mäktiga utsida så är detta en av de mest inflytelserika kyrkorna i hela Storbritannien. Det är bland annat här som Alphakursen utvecklades, som sedan spridits över hela världen och används i de flesta kristna kyrkor.

Sedan 1980-talet har församlingen levt i en pågående förnyelse och idag erbjuds hela 11 söndagsgudstjänster, dock i tre olika byggnader inom några kvarter från huvudkyrkan. Förutom att församlingen hela tiden växer så har man också planterat långt över 10 andra kyrkor runt om i London, som i sin tur har växt på ett liknande sätt.

Detta är en anglikansk kyrka och för en del så tänker man då automatisk på stelhet och tradition, men det finner man inget av här. Du möts visserligen av en gammal byggnad, men gudstjänsten är helt i tiden och besökarna är i alla åldrar och från alla tänkbara nationaliteter. Lovsången är modern och en av de mest kända och unga lovsångsledarna i världen jobbar där, Tim Hughes heter han. Det är alltid fullsatt till sista plats!

En gudstjänst här innehåller god tid för lovsång, en utmanande predikan och tid för människor att få hjälp att be. Det är väldigt avspänt och du bjuds på kaffe och kaka när du kommer in, eller innan du går, eller varför inte ta en kopp under gudstjänsten, det går också bra.

Ett besök här är självklart inspirerande för den som har en kristen tro, nästan så jag skulle säga att det är ett obligatoriskt besök. Men även den som inte har en uttalad tro eller kanske till och med kallar sig ateist så tror jag det skulle vara klart intressant att besöka.

Missa inte den stora och prisvärda kristna cd och bokshopen i källaren! Här är en länk till kyrkans hemsida: http://www.htb.org.uk/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar