Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-09-14

Badvik, Pag - Kroatien

Kroatien och bad, såna tips har vi många. Ön Pag har ofantligt många stränder och dessutom bra stränder, bara kring Pag stad finns ca 30 stränder och mindre badvikar. Detta tips är om en badvik som ligger mycket nära nästa lilla ort, Bosana. Hela vägen från Pag till Bosana och bortanför är det ett pärlband av mindre eller större badvikar, många av dessa är också sandstränder och det är i stort sett garanterat att det inte är någon trängsel.

Det finns en ganska bra väg ner till denna strand, men den är ganska brant så vi föreslår att man lämnar bilen uppe vid den något större vägen och går ner, en ganska kort promenad, men ändå en promenad. Väl nere möts man av en sandstrand och så rinner det en liten bäck som våra barn uppskattade att leka i.

Finns kanske inte så mycket att säga annat än att det var precis lagom långgrunt, mest sand och härlig utsikt över andra delar av Pag och fastlandets höga berg. Här finns inget att handla och jag rekommenderar inte att dricka vattnet i bäcken då det har en rätt hög salthalt. Detta beror på vintervindarna som kallas Bora, de tar med sig havsvatten över ön. Vindarna kommer från fastlandets berg och det är den delen av Pag som vetter mot fastlandet som får ta det värsta saltstänket, därför är den delen av ön lite som ett månlandskap, medan andra sidan av ön är grön.

Det man badar i här är ett innanhav som helt omsluts av ön Pag, det finns bara en naturlig kanal ut till havet. Detta innanhav har ett medeldjup på 3 meter vilket gör att vattnet värms upp snabbare här.

För att hitta just till denna badvik så får du ta en noga titt på kartan som du hittar genom att trycka på "plats" under inlägget, men missar du denna och går ner någon annanstans så hittar du ändå en strand, så tätt är det.

Skulle du besöka en strand per dag så behöver du ungefär en månad för att hinna med alla stränder som finns kring Pag stad, sen har du resten av ön. Detta gör ön Pag till ett resmål att återvända till många gånger, även för den som gillar att se något nytt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar