Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-09-13

Showtime, Krakow - Polen

Något vi gillar att göra vissa kvällar när vi besöker lite större städer är att lyssna på livemusik! Till skillnad från Sverige så finns det ofta just "livemusikställen". Det är inte ett diskotek eller en pub, utan bara ett livemusikställe, inget annat. Lokalerna är oftast inte stora, det finns en scen och sedan bord utställda där man kan sitta och lyssna och ta något att dricka, ta det lite soft helt enkelt. Folk är inte där för att bli fulla så det blir aldrig stökigt, det finns alkoholfria alternativ, en kopp kaffe är aldrig fel. Så även om man själv inte dricker alkohol känner man sig inte obekväm. Folk går till dessa ställen för att lyssna på musik helt enkelt och de som besöker är oftast i alla åldrar. Dom här ställena handlar om musik, det är band som spelar hela kvällen, ibland många olika och ibland ett som tar kortare pausar. Antingen är det gratis eller så kostar det bara en liten slant.

Ett sådant Livemusikställe är Showtime i Krakow. Där brukar det vara gratis att gå in och lokalen är stor som några vardagsrum, alltså inte stor. Varje kväll i veckan är det band som spelar och de är alltid hög kvalité! Musiken som spelas är oftast pop och rock.

Det kan nog vara en liten tröskel för en del att gå hit, en och annan kanske vänder i trappan innan man ens kommit in, varför då undrar ni? Jo, det är så att Showtime har inte riktigt lyckats med sin inredning och belysning. Utifrån och i trappan upp lyser en röd neonskylt som skickar lite strippklubbs vibbar, MEN... det är verkligen bara ett livemusikställe, som sagt, inget annat! Sen har de grekiska skulpturer och liknande saker i inredning, vilket känns väldigt malplacerat.
Eftersom de skickar signaler som inte stämmer med vad de egentligen erbjuder så finns risken att den som är lite försiktig inte vågar sig in, det är nog också så att de skrämmer bort dem som vill ha lite häftigare miljö, för den är allt annat än rockig. Det är tyvärr inte så mysigt här, men musiken är oftast väldigt bra!

Vi tycker det är värt att rekommendera detta, kanske lite just för att det kan vara lätt att missa då utsidan inte lockar till ett besök. Så om du kan bortse från belysningen och inredningen så tror jag du kan få en trevlig kväll här! Du hittar Showtime precis vid stora torget i Krakow, på andra våningen. Klicka på "plats" nedan så får du fram en karta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar