Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2014-04-26

Fagerås - Sverige

Älskar du våren och dess blomsterprakt så är Fagerås ett ställe att besöka! Det är en bondgård som varje vår översållas av påskliljor, över en miljon lökar har planterats av över 100 olika sorter. 1978 satte de 500 lökar och sedan har det fortsatt, nu utökas beståndet med mellan 20-50 tusen lökar per år, det blir alltså bara större och större!






Fagerås är mycket vackert beläget och du går runt på mysiga små stigar i kuperad terräng bland ekar och björkar och såklart, massvis av påskliljor i olika färger och former. Efter att ha gått runt så kan man avsluta med våffla och kaffe på det rymliga sommarcafét.

Som ni kanske förstår så är det inte året runt som man kan åka hit och titta på påskliljor, utan det är april som gäller. För att veta om det är idé att åka så skall man gå in på deras hemsida där de uppdaterar hur mycket som blommar eller har blommat över: http://www.paskliljor.nu/Fageras.html

Kostnaden är 50:- för vuxna, barn går in gratis! Man hittar Fagerås några mil väster om Gislaved. Men tryck på "plats" nedan så får du fram en karta som visar exakt position.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar