Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-09-07

Playmobil funpark - Tyskland

http://ettstorreeuropa.blogspot.se/search/label/TysklandTyskarna är bra på att bygga rejäla och hållbara saker, ett exempel på det är deras Playmobil. Tillsammans med Lego så tar det ofta upp stor mängd hyllmeter i leksaksaffärerna. Men deras motsvarighet till Legoland är kanske inte riktigt lika känd, och i för sig, inte riktigt samma sak. Playmobil Funpark är ett ställe att leka på, inte åka karuseller. Utomhus finns ett stort området där riddarborgen, piratskeppet och mycket annat har byggts upp i naturlig storlek. Där kan man pröva på livet som playmobilgubbe, utforska och leka, många leksaker är interaktiva. Det är helt enkelt ett stort, välbyggt och roligt lekland där stora och små kan ha roligt tillsammans. Inomhus finns också ett stort område med en jättestor klätterställning och du kan även leka med alla leksaker playmobil tillverkar, uppdelat i olika områden. Gissa om barnen kan sitta här länge och leka! Perfekt är också att i anslutning till detta finns fika och mat till bra priser, där trötta vuxna kan slappa lite.

Man säger att playmobil funpark riktar sig till de mindre barnen, upp till ca 10 år, men med tanke på hur välgjort det är så är det kul för hela familjen, om man har lite barnasinne kvar. Här finns mycket att göra, även om vädret är lite halvbra och till råga på allt så är det inte dyrt, det kostar 10 euro per person under högsäsong, 8 euro under lågsäsong (2013). Efter 16 på eftermiddagen blir det billigare att gå in. Jag skrev att maten hade överkomligt pris, och det har den, men till råga på allt så får man tillbaka 2 euro per bricka om man bär tillbaka brickan själv (reservation för att detta kan ha ändrats).

Sist men inte minst finns en stor butik där allt playmobil kan inhandlas, även extra tillbehör som inte finns i butikerna, även här är priset bra.

Så är du i Tyskland i trakten kring Nurnberg och har barn så är detta verkligen ett tips för resan, behöver inte heller bli så dyrt! Tror inte heller det är direkt nödvändigt att man älskar playmobil, det är helt enkelt en park som lockar till lek och upptäckande!

Utomhusdelen är öppen från april - november, men inomhus är det öppet året runt och kostar då endast 3 euro.

 Länk till Playmobil fun parkhttp://www.playmobil-funpark.de/en

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar