Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-09-09

Luns olivlundar, Pag - Kroatien

Dags för nästa Kroatien tips och inget bad denna gång! Som vi tidigare sagt är ön Pag spännande, mycket sol och bad, men det finns mer än det. En av de saker vi vill berätta om är olivlundarna i byn Lun, längst upp i norra delen av Pag. Vad är då så speciellt med dessa?
Det finns många olivodlingar på den här delen av ön, men här finns också ett stort bestånd av vilda olivträd, en del av dem är hela 1600 år gamla och bär fortfarande frukt. Detta gör att de är ovanligt stora, mellan 5-8 meter höga och en del har en bredd på 1 meter. Detta är i det närmaste unikt och det som gör det extra speciellt är att marken de växer på är i stort sett bara sten, vilket väcker tankar, "hur är det möjligt"?

Det är ca 1500 träd och det finns en mysig stig som slingrar sig runt i parken. Området ligger högt över havet och lite där och var har man fantastisk utsikt över berg och hav.

Detta är en riktigt skön och avkopplande plats på jorden där man kan dra sig undan och andas väldigt frisk och härligt doftande luft. Faktum är at just ön Pag sägs ha ovanligt frisk luft. Så vill du stilla dej en stund och varva ner lite eller bara se något som idag är väldigt ovanligt, en urgammal, stor och vild olivlund, så ta dej hit! Har du några dagar på ön, så tycker jag detta bör ingå som en utflykt på kanske 2 timmar, gratis är det också!

Du hittar dem som sagt vid den lilla fiskebyn Lun längst upp i norra Pag. I Lun hittar du även den färskaste fisken på ön, då det är här allt fiske utgår från.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar