Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2016-08-15

Sinarpsdalen - Sverige


Vi fortsätter och gör inlägg om Sverige denna sommar, detta handlar om Sinarpsdalen som ligger på Bjärehalvön, eller kanske snarare precis där halvön börjar.

Mellan Båstad och Grevie hittar du denna dal, det är en sprickdal i Hallandsåsen som har varit och är en plats där det finns mycket betesdjur. Förr strövade de fritt och vaktades av herdar, idag har de fortfarande stora områden att röra sig på, även om de är inhägnade.
I denna dal finns en vandringsled som är 3.5 kilometer lång, det är en omväxlande natur och med största sannolikhet kommer ni träffa på djur längs vandringen. Bli inte förvånade om vägen plötsligt blockeras av kor, men även Gutefår och grisar lär ni stöta på. Har man koskräck så kanske man skall göra något annat.








Vandringsleden är inte en ringled, utan går från Nötte Backar i Båstad till Vitsippsvägen i Grevie, vid Nöttebackar finns en parkering och om du trycker på plats nedan så har vi markerat ut parkeringen. Vandringen är inte särskilt krävande, men skall man gå fram och tillbaka så tar det nog ändå tre timmar, mer eller mindre. För den som bara vill gå ena vägen så går det att ta en buss tillbaka. Vi kan varmt rekommendera att ta med en matsäck och ta en paus längs vägen, det finns bänkar på flera ställen där det passar bra att fika.


Vandringen går genom vacker och omväxlande natur, det i kombination med närkontakt med djur gör det till ett mycket trevligt utflyktsmål. Man kanske inte skall åka långt bara för den här vandringen, men har man några dagar i närheten av Bjärehalvön så kan vi varmt rekommendera detta.


Andra inlägg från denna del av landet är Semesterhus Beatelund och Josefinelust.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar