Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-09-16

Restaurang Prepih - Slovenien

Ibland hittar man ställen som är något över det vanliga, av någon anledning. Orsaken till att detta får en plats på vår blogg är kombinationen av god mat och perfekta raststället för barnfamiljer!

Om du tar bilen ner till Kroatien och målet är Plitvice sjöarna eller kusten söder om Zadar så är detta ett perfekt lunchstopp! Några mil efter Ljubljana ligger staden Novo Mesto. Härifrån tar du den mindre vägen mellan just Novo Mesto och den kroatiska staden Karlovac. Den vägen är kanske 5 mil kortare än motorvägen och blir billigare då det inte är några avgifter. Sen är den nog inte jättemycket snabbare, men ibland är det roligt att se annat än motorvägar.

Ungefär en mil efter Novo Mesto (om du kommer norrifrån) ligger restarang Prepih på vänster sida. Det är ett relativt öppet område och saknar helt annan bebyggelse, så det är lätt att se, men du hittar kartan och adressen längst ner i detta inlägg!

När det gäller maten så är den mycket god och prisvärd. Pizzorna rekommenderar vi det varmaste, särskilt några av de "dyrare" pizzorna med inhemsk skinka, hela 6,5 euro kostar dom. Om det bara hade varit för maten så hade vi nog inte haft med detta som ett tips, men nu är det så att de har även ett helt fantastisk lekland för barnen! Fantastisk är rätta ordet, i alla fall med tanke på att det inte kostar något. Bilderna i detta inlägg talar sitt tydliga språk så jag beskriver inte det mer.

Den enda nackdelen med att stanna här är att det kan vara svårt att få med sig barnen härifrån. Men samtidigt finns en stor uteservering i skugga där man kan sitta och ha spana ut över lekplatsen, så vi vuxna kan gott ta en kaffe på maten och luta oss tillbaka lite och låta barnen leka. Finns även en bar precis vid lekplatsen för den som vill dröja kvar lite längre.

Så detta är ett riktigt bra lunchstopp på väg till eller hem från Kroatien där man kan låta hela familjen få sträcka på benen lite och ha lite trevligt. Kanske skall tillägga att delar av vägen är krokig, det är inte direkt en rak linje mellan Novo Mesto och Karlovac.

Tror även att det är ett hotell, men är lite osäker på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar