Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-09-18

Pirattornet & Es Vedra, Ibiza

Många tänker nog att det är ingen idé att åka till Ibiza om man inte tillhör kategorin som festar hela natten, men jo, det finns mer på Ibiza! Faktum är att du kan vara där i flera veckor och inte ens lägga märke till de stora ravefester som finns, förutom skyltarna dit, dom missar man inte. Till 95% är Ibiza precis som alla andra semesteröar, faktum är att det är väldigt vackert och trevligt.

En utflykt som vi gjorde som bjuder på något av de vackraste vyer vi sett är vandringen till Pirattornet och utsikten över den mystiska ön Es Vedra. Det är lätt att förstå varför ön anses vara magisk, det ser verkligen ut så, och du kommer i stort sett vara själv där.

För att hitta hit bör du helt enkelt kolla in kartan som du får fram genom att trycka på plats längst ner i inlägget. Väl framme kör du in på en grusväg åt vänster och kan sedan parkera där det passar, prova att köra fram en bit. Man vandrar sen en liten bit till man kommer fram till den fantastiska utsikten över Es Vedra, men sen börjar klättringen upp mot tornet och du kommer bara få bättre och bättre vyer. En sak du inte skall missa är att under den första utsikten, finns en stor grotta. Den syns på bilden som visar kustremsan, rakt under den lite öppna platsen till höger i bild.

Väl framme i tornet får du en fantastisk panorama vy och sedan kan du fortsätta klättra uppåt och sedan leta dej ner mot bilen lite längre bort. Det är inte helt säkert att du hittar en självklar stig ner. Du skall ha bra skor och gärna strumpor. Det finns gott om buskar som gärna river dej på Ibiza, lämnar man stigarna skall man ha något bra på fötterna.

Jag tycker bilderna talar för sig själv, vyerna är helt enkelt fantastiska, havet är galet blått och efter en svettig vandring är det bar några kilometer till en väldigt fin strand, som också har utsikt över ön. Men som sagt, kolla in noga vart du skall, skyltningen är inte jättebra. På spanska heter detta "Torre del pirata", kanske finns en skylt, minns inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar