Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2014-01-26

Ranch Jelov Klanac - Kroatien

Nu sitter en del och början planera och fundera kring semestern, Kroatien är ett hett resmål numera och Plitvicesjöarna är något vi varmt kan rekommendera. Just om det handlar inte detta inlägg, men likväl skall man ha någonstans att bo när man väl är där, om det handlar detta inlägg!

Det finns gott om boenden i området, allt från villaägare som hyr ut rum och lägenheter till mindre hotell. Vi bodde ett år på en ranch, en bit utanför den lilla byn Rakovica, en kort bilfärd från områdets huvudattraktion som är Plitvice.

På ranchen fanns flera stugor som är stora och fräscha och här kommer du nära naturen och även nära djuren. Förutom hästar finns här en katt och två hundar och på kvällens bjuds man på en makalös ljusshow av eldflugorna. Nattbelysningen är sparsam då detta är ute i ingenstans så flugorna syns fantastisk väl! Det finns även flera promenadstigar i området för den som har ork över efter en dag i Plitvice, jag hade mest ork för en kväll på altanen.
Kan väl tilläggas att det är inte ett lämpligt boende för den som är allergisk eller rädd för katter och hundar.

Ett riktigt hett tips är att bada i floden Korana när man väl är här, det kan mycket väl vara så att det badet blir semesterns höjdpunkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar