Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-10-07

Borgen i Knin - Kroatien

Har man bilen med sig till Kroatien så rekommenderar vi att spendera några dagar i inlandet, eller i alla fall ta någon dag då man lämnar stranden och ser något mer av det som Kroatien har att erbjuda. En sådan utflykt kan gå till staden Knin och dess fästning. Kan även vara ett kortare stopp på väg till kusten söder om Sibenik.

Borgen i Knin ligger vackert beläget på en hög höjd över staden, dess äldsta delar kan dateras tillbaka till 1000 talet, så det är historisk mark och verkligen värt ett besök! Men även den som inte är intresserad av historia, men gillar natur och vackra vyer lär bli tillfredställd till det  yttersta då borgen verkligen bjuder på vackra vyer.
Borgen är väldigt tillgänglig, du kan gå runt nästan överallt och utforska gångar och rum. Lite äldre barn kan ha väldigt roligt här en stund. Nordligaste delen av borgen har många rum och gångar och kan vara ett härligt ställe att leka av sig lite.

Borgen är en av de största och mäktigaste i Kroatien och det kan vara lämpligt att ha 2-3 timmar här då de olika delarna av borgen bjuder på olika vyer och olika arkitektur. Det finns även en restaurang som inte alls är särskilt dyr och har en helt fantastisk utsikt och skugga, vilket är välkommet en varm dag. Ja, just det kanske kan vara något värt att nämna, besöket här blir roligare om det inte är den hetaste dagen på semestern, eller i alla fall inte den hetaste tiden på dagen.

Karta får du fram genom att trycka på "plats" här nedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar