Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-10-03

Pieve di Ledro - Italien

De Italienska alperna är vackra och bjuder på ett mycket stabilare väder än vad de mellersta och norra delen av Alperna gör. En av flera mycket vackra platser i denna region är Gardasjön, en sjö som är känd bland "alla" som har semestrat med bil i den här delen av Europa. Inte lika känd är den lilla sjön Lago di Ledro, som ligger lite västerut om Garda sjön, en mycket kort bilresa bort, om än något slingrig bilresa.

Där finns flera små byar och en av dem är Pieve di Ledro och det är därifrån våra bilder kommer. Det är ett ganska litet samhälle men har många semesterlägenheter. Fördelen med att bo här är att det är billigare och du har lika klart och fint vatten som i Gardasjön, men vattnet är betydligt varmare eftersom sjön är mindre och inte lika djup. Gardasjön är visserligen härlig att bada i men den norra delen blir sällan riktigt varm och skön, lite av en motsvarighet till Vättern i Sverige.


Förutom fint bad och bra lekplatser så har du flera väldigt vackra vandringleder du kan ge dig på, med start direkt i byn. Det är också mycket nära till många vackra utflyktsmål, som då t.ex Gardasjön, men mycket mer.

Så är du sugen på Italiens alper och lockas lite av Gardasjön, så kan detta vara ett alternativ som kommer bli billigare och kanske blir det mer bad än om du väljer att bo vid Gardasjön!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar